PARTNERÜNK:
 
 
 

 
   Kezdőlap      Rólunk

A szánhajtás őrülete 1993 telén kapott el, de el kell, hogy áruljam, a gyökerei 5 éves koromra nyúlnak vissza, amikor megtudtam, hogy az eszkimók kutyával húzatják a szánjaikat.

Az akkori kijelentésemet, hogy "Nekem is lesz eszkimó kutyám!", még általános derültség fogadta. Úgy is mondhatnám, hogy kinevettek. Hosszú út vezetett oda, hogy ma 15 kutyánk van és a kutyaszánhajtás a szenvedélyemmé vált.

Ma már a családom is nagy segítségemre van, nemcsak az egyes versenyekre való felkészülésben, hanem a hétköznapi kutyaszános edzésekben is. Feleségem nem határozta el 5 éves korában, hogy kutyaszánhajtó lesz. Sorsát csak 17 évvel ezelőtt kezdte sejteni, amikor megismerkedett velem. Ma már az ő szemében is a kutyaszánosokra jellemző őrület lobog. Közös túráinkon előttem vágtat fogatával, bár a kutyás terepkerékpározás is igen közel áll szívéhez. Bence fiúnk kutyaszánnal járt óvodába - persze ezt még apa húzta. Iskolásként is sokat jár velünk téli túrákra. Lelkes lakója a szánzsáknak hosszú órákon át, a hideg ellenére is.

A fotókon is láthatod majd kutyáinkat, melyek legtöbbje munkára szelektált szibériai husky, de akad köztük kaukázusi és husky keverék is vagy agár-husky félvér.A sorból még magyar agarunk sem lóg ki, hisz a futás iránti szenvedélye neki is olthatatlan. Így nemcsak egy kutyafalka és néhány ember él együtt, hanem egy nagy családi közösséget alkotunk.

Buda Bálint és Dávid Orsolya


 
  
Az oldalon megjelent képek
és írások csakis a szerzők
beleegyezésével
használhatóak fel.©
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 
 

 Kutyaszán - és ami mögötte van...
Kutyaszán, kutyaszánozás, kutyaszános kalandtúrák, téli túrák, huskyk, szánhúzó kutyák
e-mail: info@kutyaszan.hu, mobil: +36-70-220-6772